keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kilpailua vai kateutta?

Olen tässä pohdiskellut jo muutamaan otteeseen että onko koiraihmisillä pakottava tarve kilpailla toisia koiraharrastajia vastaan? Monesti näen miten ihmiset suoraan sanottuna ryysii kokeisiin jotta saavat tuloksen ennen muita, sitten se kerskuminen alkaa jolloin muut kilpalijat onnittelee huulta purren.
Miksi pitää nähdä kaikki tämä vaiva, siinnä säästyisi jo paljolla jos keskittyisi vaikka touhuamaan vaan sen omansa kanssa ja käydä hakemassa tuloksia kun siltä tuntuu, oli se sitten nuoremmalla iällä tai vaikka vanhalla iällä.
En tiedä kuinka yleistä tämä on vai satunko mä vaan olemaan paljon sellaisten ihmistn keskellä.
Noh, oli miten oli me keskitytään omaan tekemiseen.
Rukilla on ollut aika rankka 24h, unta on ollut aika vähän. Eilen käytiin kentällä vetämässä tottikset, keskityttiin pääosin estenoutoihin. Rukin hyppynoudossa eikä A noudossa ollut mitään vikaa, se oli super tyttö!! Teki todella hienosti ja vinoista heitoista huolimatta se meni ja palasi samaa reittiä, eli esteen yli :)
Noutojen lisäksi otettiin piilon kiertoja ja eteenmenoa, ne meni myös paremmin kun hyvin! Kaikinpuolin erinomainen treeni.

Aamulla käytiin puremassa, hyvin me edetään, nopeamminkin voisi jos liinan toinen pää osaisi toimia oikein ;)

Tänään illalla käytiin vielä vetämässä tottikset, hyppynoutoa otettiin taas, huomasi että Rukilla alkoi painamaan väsymys päälle, jäi meinaan kapula muutaman kerran esteen väärälle puolelle. Kuitenkin teki sitten hienon lopetuksen hyppynoudolle ja sitten kiipesi muutaman kerran An, mutta en ottanut sitä noutona. Eteenmeno meni ihan super hienosti, sitten vaan leikittiin ja pidettiin hauskaa.
Huomenna Spuikilla on ihan ansaittu vapaa, perjantaina tottistellaan, la on taas vapaa ja sunnuntaina on kisat.
Ruki on superhauva!

2 kommenttia:

  1. Mustakin välillä tuntuu että koiraharrastajille se kaikkein tärkein asia on virallisten tulosten saaminen mahdollisimman nopeasti. Sen sijaan, että ottaisi kokeisiin sellaisen tavoitteen kuin "koiralla on oltava kivaa" tai "vireen pitäisi pysyä hyvänä", sitä mennään kokeisiin vain se ykköstulos tähtäimessä. Ei kiva. Ei se koira välitä mikä tulos sieltä tulee. Omistajatkin voisivat keskittyä enemmän hauskanpitoon ja pieniinkin edistysaskeliin koiransa kanssa kuin niihin saamarin tuloksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä, unohtu vielä kirjottaa että siitähän se riemu räjähtää kun "kanssakilpailijalla" on mennyt koe ihan älyttömän huonosti.

      Poista