lauantai 10. marraskuuta 2012

Kysymys haaste!

1. Miksi päädyit hankkimaan koirasi sieltä mistä sen hankit?


En jaksa palata edesmenneisiin koiriini joten aloitan Remistä.
Belgianpaimenkoira on ollut aina lähellä sydäntä ja sitten päätin että nyt on aika sille omalle belgialaiselle. Laitoin ilmoituksen itsestäni että on hakusessa harrastavaan kotiin belgi ja muunnoksella/sukupuolella ei ollut väliä. Laekenois oli ensimmäinen toive mutta ei se nyt ollut tärkeintä.
Kuitenkin Remin sijoittaja otti minuun yhteyttä (niinkuin moni muukin, groenendaeleja kaikki tarjosi) että hänellä on todella mukavan oloinen groenendael narttupentu. Kasvattaja oli kasvattanut ystäväni groenendaelin joka oli mielestäni ihan huippu. Menin sitä pentua katsomaan ystävän kanssa ja se oli mieletön, avoin ja hyvin hyvin toimelias pentu! Kuitenkin siellä oli toinenkin pentu, vähän vanhempi kuin se mitä kasvattaja tarjosi, hyvin arka ja varautunut joka oli jäänyt kaikkien muiden koirien varjoon. Se yritti muutaman kerran tulla mua kattomaan mutta aina joku muu rynnäsi sen yli, päätin että sen ei tarvitse elää niin ja siitä alkoi Remin tarina! Kasvattaja sanoi mulle kyllä ettei siitä tule koskaan mitään ja en saa siitä itselleni harrastuskoiraa mutten antanut sen asian häiritä.

Remin jälkeen olin päättänyt että tahdon toisen belgialaisen mutta tälläkertaa vuorossa oli eri muunnos. Ruotsissa oli todella mielenkiintoisia yhdistelmiä kaksi joista päädyin sitten siihen toiseen jonka pentueen isä on omasta mielestäni maan mahtavin. Kasvattajat ovat erittäin ihania ja koira on myös ihan mielettömän ihana, Rena on maailman mahtavin persoona!

Ruki onkin sitten stoori ihan erikseen, Rukin emä on mahtava ja Rukin isä myös oikein mallikas kasvattajasta puhumattakaan. Eipä siihen oikein muuta perusteita tarvita.

Yhtäkään en kadu, parempaa jengiä ei voisi olla kasassa! ☺

2. Mikä paras puolesi koirankouluttajana? Entä huonoin?

Paras puoleni kouluttajana on että olen hyvin avarakatseinen uusille tavoille, kuuntelen neuvoja ja otan sieltä jostain määrin opikseni. En ota itseeni muiden kommentteja. Ja ihan uutena todella hyvänä puolena on tullut paaaaaaaaljon parempi ja pitempi pinna kentällä.

Huonoin puoleni on se että on aina niin kovin kiire ettei tule opeteltua aina kaikkea niin perustellisesti kun pitäisi vaan joissain asioissa ne on juostenkustu. Sen huomaa mm. meidän noudoissa ja sitten saan aina jälkeinpäin vähän peruutella takasinpäin ja aloitella korjailemaan niitä omia mokia.

3. Mikä on koiranomistamisessa parasta?

Mulla on aina luotettava ystävä, se ei petä, se ei jätä, se ei valehtele, se on aina uskollinen ja koira ei ole vaan koira vaan se on minulle paljon enemmän, se on perheenjäsen ja se on aina paras ystävä ♥

4. Minkälaisia metodeja käytät koiriesi kouluttamiseen?

Pyrin käyttämään koiran omaa viettiä, siten se treeni parhaiten edistyy. Myös erinlaiset yllättävät palkkaustavat on suuri valtti.

5. Oudoin kommentti koiriisi liittyen?

Ei nyt oikein tule outoja kommentteja mieleen mutta oikein hauska kommentti oli kokeen jälkeen;
"Ihan paska koira sulla, mä voin ottaa sen!"

6. Mitä koirasi on opettanut sinulle?

Koirani on vuosien varrella opettanut enemmän kun kukaan muu, vieläkin on paljon opittavaa! Asioita on niin paljon etten viitsi edes kaikkia luetella.

7. Mistä keksit koirasi nimen?

Rem tarkoittaa paholaista, se oli musta ja karvainen niin se sopi mielestäni erinomaisesti juuri tälle.
Rena oli vaan jo nimi josta olin pitänyt pitkään, niinpä Renasta tuli Rena.

Ruki on ihan Rukin näköinen ja se oli helppo mutta kova nimi joka oli hyvä antaa hirviö pennulle.

8. Koirasi erikoisin lempinimi?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, niin on siis mun karvalapsillakin, se mikä kenenkin korviin kuullostaa hauskalta on yksilöllistä.

Remillä on vielä lemppari niminä - Hem, Hemppa, Hemhem, Reepa, Remppa, Hemppa pem pem
Renalla - Nännä, Nän, Nena, Renssu, Snäide
Rukilla - Nuutti, Nuippis, Nuudeli, Nugetti, Snuide, Snuippis, Snuu, Nuu

9. Mikä on ollut paras hetkesi koiranomistajana?

Niitä on niin monia, en ole laittanut tapahtuneita "parhaita" asioita arvojärjestykseen.

10. Millä perusteella olet valinnut koirasi nykyisen ruokavalion?

Katson laadukkaan, koirille maistuvan ruoan jossa olisi hyvä imeytyvyys. Meillä syödään siis nappulaa mutta sen lisäksi paljon muuta esim. paljon raakaa.

11. Yksi asia, minkä haluaisit koirasi ehdottomasti tietävän?

Koirani tietävät sen jo! Ne tietävät että ovat minulle kaikki kaikessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti