torstai 16. huhtikuuta 2015

Haasteen sain!

Sara (Hurjapäät) haastoi minut 11 kysymyksellä, yleensä en välitä näistä haasteista mutta ajattelin että miksei nyt kerrankin voisi edes kokeilla :)

1. Missä asioissa toivoisit kehittyväsi koiranomistajana?
Tämä on paha kysymys koska tulee ihan puun takaa, yhtään en ole aijemmin ajatellutkaan tälläistä kysymystä. Kaikissa omistajissa on hyvät ja huonot puolet ja kaikki kehittyy aina niin omistajana kun ohjaajana. Itse päällimmäisenä toivoisin kehittyväni mahdollisimman paljon vielä koiran ohjaajana harrastuspuolella ja toivoisin myös että voisin kehittyä vieläkin enemmän koiran lihashuollossa muutakun lämmittelyillä ja lisäravinteilla, siksi olenkin ottanut asiakseni muutenkin ruveta vähän katsomaan itselleni koirahierojan koulutusta tai edes kurssia!
Koira joka on hyvässä kunnossa on onnellinen :)

2. Onko koirasi karannut koskaan?
Ei ole multa itseltäni koskaan koira karannut, tai minun kanssa... tai miten sanoisi :)
Muutama kerta on käynyt niin että jos olen vienyt hoitoon niin karkaaminen on tapahtunut hoitopaikasta kun koirat ei olekkaan viihtyneet siellä tai jos on vaan tullut kovin ikävä, ikinä ei kuitenkaan ole sattunut niitä että lähtisi kunnolla karkuun ja olisi useamman tunnin poissa.
En varsinaisesti myöskään laske edesmenneen rotikkani touhuja karkailemiseksi, kun olin töissä/koulussa ja ovessa ei ollut vielä kupua niin avasi itse kodin aina tiettyyn aikaan, kävi naapurin rouvan ja tämän koiran kanssa tekemässä lenkin omatoimisesti, jatkoi siitä pelästyttämään ystäväni äidin ja siitä sitten olikin aika jo mennä istumaan bussipysäkille odottamaan mua. Näin kävi useampaan kertaan ja siitä on jäänyt kultainen muisto.

3. Rotusi hyvät ja huonot puolet?
Hyviä puolia on paljon huonoihin verrattuna.
Belgianpaimenkoirat on suhteellisen terve rotu sairauksian osalta, paljon hysterisoidaan mm epilepsiasta tai spondarista ja nostetaan kovasti sitä pinnalle vaikka loppupeleissä sairastajia ei ole kun murto-osa koko kannasta, paljon on terveitä koiria. Sairaudethan on aina huonoja puolia rotua katsomatta. Huonoja puolia on myös muita, suurella osalla on puutteita rakenteessa ja joillain taas luonne ei ole vakuuttava, ikävää on esimerkiksi se jos saa erittäin epävarman koiran joka on vielä terävä.
Hyvät puolet on kuitenkin voittamaton tässä rodussa! Niinkuin sanottu, on yksi terveimmistä roduista sen lisäksi belgianpaimenkoirat on upeita ja monipuolisia koiria, ne ovat uskollisia ystäviä, käyvät niin virka-, työ- kun harrastuskoiriksi. Belgianpaimenkoiria muutamalla sanalla kuvaten; voimakas, aina valmiina toimimaan, kestävä, uskollinen, tulinen - siksi belgianpaimenkoira!

4. Tarina koiriesi nimien takana?
Heti alkuun kerron nimet jotka olivat jo valmiiksi koirilla jotka tulivat.
Rottweiler uros "Rocco", belgianpaimenkoira malinois uros "Ralli".

Muuten voikin aloittaa Remistä, Rem tuli jo muutamassa kodissa kiertäneenä mulle 5,5kk vanhana ja sen nimi oli silloin "Tiia", Tiia ei sopinut omaan suuhuni ja Rem oli ihan kamala silloin tullessaan joten se sai nimen joka tarkoittaa paholaista, silloin siitä tuli Rem :)

Belgianpaimenkoira uros Saku, siitä tuli mun luona Sisu, ajattelin että huonoilla taustoilla oleva koira saisi uuden alun ja aloitettiin vaihtamalla nimi. Siksi Sisu että siinnä ei moni kirjain vaihtunut.

Renan ei pitänyt koskaan edes tulla mulle vaan Renan siskon Psychen, sen olin alunperin varannut, Rena olikin kuitenkin enemmän oman tuntuinen pentu sitten hakiessa joten pikkuinen lähti mukaan. Renan nimen olin jo päättänyt tapaamatta Renaa, mutta Rena tarkoittaa rauhallista ja hyväntahtoista.

Ruki sai nimensä Rukiisesta ja koska se olisi ollut pitkä ja hankala nimi pidemmän päälle poikkasin sitä hieman ja nimi oli valmis :)

Okin aina haaveillut Roda nimisestä koirasta, Rodan sain kunnes sijoitin sen uuteen kotiin.

Dorka? No se nyt on ihan Dorkan näkönenki :D
Seuraavalle oon päättänyt jo nimen valmiiksi, siitä tulee "Puppe" :)

5. Onko koirasi "jalostuskelpoisia"?
On mulla jalostuskelpoisia koiria ja sitten on myös niitä jotka ei ole.

6. Saitko itse valita pennun pentueesta? Millä perusteella valitsit?
Olen muutamat pennut valinnut. Reminkin valitsin vaikkei ole pentueesta kyse, Rem tuli silkasta säälistä kun oli niin raasu siellä nurkassa, oli ihan lauman pohjalla, valitsin sen siis potentiaalisen ja sosiaalisen pennun sijasta.
Renan valitsin sen perusteella että oli huomattavasti enemmän minun tyylinen koira vaikka siskon pitikin alunperin tulla.
Sijoitusnarttuja olen tietysti valinnut useamman, olen ottanut mielestäni aina ominaisuuksiltaan eniten sellaisen pennun josta olisi mahdollisemman moneen menoon.
Siinnä oli mun tekemät valinnat :)

7. Mikä on maksimi koiramäärä itsellesi omistaa?
En ole asettanut mitään rajaa siihen että kuinka monta koiraa voisin omistaa, omistanhan minä kuitenkin myös sijoituskoirani :) Mutta kotona ehdottomasti ihan maksimissaan 5 voisin ottaa, mutta silloin pitää myös olla niitä iäkkäämpiäkin ystäviä.

8. Mitä mieltä olet koiranäyttelyistä?
En ole oikein koskaan ollut kovin innostunut näyttelyissä kävijä. En edes silloin vaikka Remille ropisi SERTejä ja oli useinmiten PN kehässä. Olen itse enemmän harrastavaa sorttia erinlaisten koiraharrastusten parissa. On muutama perinne näyttely johon pyrin aina menemään joka vuosi niinkuin esim. Viron voittaja.

9. Mitä koirasi syövät?
Koirani syövät pääruokana nappulaa, aktiivisemmat syövät Cibaun aktiivia tai poweria, riippuu vähän vuodenajasta ja koirien treenien määrästä. Laiskemmat saavat cibaun adultia, välillä vaihdellaan lampaaseen ja kalaan myös.
Lihat kuuluu myös päivittäisiin aterioihin.

10. Suosikkiväritys koirasi rodussa?
Ehdottomasti suosikkivärit on musta ja oikein kunnon puaninen tai mahonginpuaninen.

11. Mitä harrastatte?
Treenataan jälkeä, niin pellolla kun metsässä, puruja (tällähetkellä vain IPO), TOKOa ja vielä haluaisin ottaa VEPEn mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti