maanantai 2. syyskuuta 2013

Vertailun vuoksi vol.1

Muutama päivä sitten rupesin miettimään Rukia ja Rodaa sekä niiden yhdennäköisyyttä, onhan niillä eri emät mutta silti. Olen päätynyt siihen että tytöt ovat kyllä todella erinäköisiä vaikkei väriä laskettaisi. Koska Roda on niin nuori vielä niin uudempi päivitys tulee sitten kun likka on vähän vanhempi ja kehittyneempi.
Nyt kuitenkin pientä vertailua, oman näkökulmani kautta.

Ensimmäisen viikon vertailua, tytöt 7vk:

Kummatkin tytöt ovat kuvissa 7vk vanhoja, Rukilla on hieman kapeampi pää ja korvat ovat ylemmäskiinnittyneet, Rodalla on tuimempi perusilme. Kummallakin samantyyppinen maski ja hyvät tummat silmät. Rukilla on myös paskumman näköinen karva.
 Ruki on pitempi runkoinen ja vahvemman näköinen, luusto on myös hieman vomakkaampi, Ruki on paljon valmiimman näköinen. Näistä kuvista huomaa miten pääkin on vahvempi.

Seuraavan viikon vertailu, 8vk:
Rukilla on isommat korvat, ne ovat myös samanlaiset kun isällään. Rodalla on pienemmät ja leveämmät korvat, myös leveämmin asettuneet. Rodalla on edelleen leveämpi pää, kummallakin edelleen samantyyppiset maskit ja hyvät tummat silmät.
Rukilla on suorempi etuosa ja lyhyempi kaula, Rukilla edelleen huomattavasti pitempi runko. Roda on vahvemmin kulmautunut. Rukilla on edelleen enemmän karvaa ja Ruki antaa itsestään kevyemmän vaikutelman vaikka luusto on paksumpi kun Rodalla. Rukilla on myös pitempi kuono ja loivempi otsapenger.

Seuraavan viikon vertailu ja siihen se jää kun Rodalla ei riitä ikä myöhempään, 9vk:
Rukilla huomaa jo pään pituuden, kuono on pitkä, korvat on kasvanut pituutta ja pää on kapeamman näköinen. Ruki on paljon kehittyneemmän näköinen. Rodalla pienen vauvan naama ja on paljon sopusuhtaisemman näköinen, ei ole myöskään karva kehittynyt samalla tavalla kun Rukilla.


Ruki on huomattavasti kevyempi. Rukilla on myös huonompi etuosa ja heikommat kulmaukset. Rodalla on parempi ylälinja. Rukilla on tullut kaulaa enemmän, turkki alkaa olemaan samoissa mitoissa. Rukilla on paljon pitempi pää. Rukille on myös tullut enempi jalkaa.

Tytöt ovat muuten kasvukäyrältään painon suhteen hyvin samalla tasolla. Korkeuksista en osaa sanoa kun en ole Rukia mittaillut pentuna. Mutten usko että Rodasta tulee yhtä isoa kun Rukista ja perempi niin :)
Luonne eroja on paljon, Ruki oli paljon menevämpi ja rohkeampi, Ruki oli paljon tulisempi, Roda on kiltti pieni josta kyllä löytyy myös tulta, Rodalla vaan kestää hiukka kauemmin syttyä.

Tälläista nytten, myöhemmin lisää :)

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Rodan pää on selkeästi pyöreämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rodan pää näyttää pyöreämmältä, tosiasiassa sillä on vaan paksut poskikarvat ja korvien takana myös paksut villat.

   Poista
 2. On muuten aika jyrkkä otsapenger Rodalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vaan, tulee hyvä penger sitten aikusena :)

   Poista
 3. Miten mä muistelen että Ruki on kans ollu aika nopee kehitykseltään?
  Toisaalta millanen hurjimus Rodasta tulee jos "heräilee" vähän myöhemmin ;)

  -Daisy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruki on ollu tosi nopee kehitykseltään, Rukihan on ihan hurjan "iso" jo 9vkosena kun vertaa "pikkusiskoon".
   Toivotaan että siitä tulee hurjimus ♥

   Poista