torstai 3. huhtikuuta 2014

Long time, no see

On ollut jo pitkään tarkoituksena tulla kirjoittelemaan päivitystä mutta ei vaan yksikertaisesti ole ollut aikaa.

Mutta, kuulumisia.
Ensin varmaan ihmetellään missä Roda on? Roda ja minä ei vaan tultu toimeen keskenään, kemiat ei vaan kohdanneet, koskaan ennen ei ole käynyt näin mulle jonkun koiran kanssa.. Kerta se on ensimmäinenkin.
Pitkään yritin olla ja tehdä sen kanssa että suhde parantuisi, mitään ei kuitenkaan tapahtunut, tuntui melkeinpä tapahtuvan päinvastoin.
Rodalle kuitenkin kuuluu todella hyvää, sijoitin sen veljelleni jonka kanssa Roda on kun ihan eri koira.
Roda on pieni tyttö, luonteeltaan erittäin mukava :) Avoin, sosiaalinen ja aina iloinen.
Roda lähtee muutaman viikon päästä ensimmäiselle koetukselle näyttelyyn viroon, Tallinnan voittajaan. Neiti vaan tiputti just kaikki karvansa, mutta me ei anneta sen häiritä, ei mennä menestyksen vaan kokemuksen kannalta sitten.

Mikä Ralli? Ralli on kodinvaihtaja uros joka muutti marraskuun lopussa meille. Rallin ei ollut tarkoitus jäädä mulle, sen piti vaan tulla sijaiskotiin kunnes kasvattaja löytää sille uuden kodin.
Kuitenkin... Kuulin että se on seilaillut jo monessa kodissa ennen tänne tuloa niin mun sydän ei vaan antanut myöden sille ajatukselle että se lähtisi vielä tästäkin mahdolliseksi kiertolaiseksi tai pahimmassa tapauksessa.. noh, ei ajatella sitä :) Rallin edellinen omistaja toi sen kasvattajalle takaisin, jossa olinkin poikaa vastassa. Oli hieman hermostuneen oloinen ihminen, seisoi kädet jäykkänä ja Ralli sinkoili remmissä joka suuntaan. Sain kuulla siinnä samassa edelliseltä omistajalta että Ralli on todella aggressiivinen niin koiria kun ihmisiäkin kohtaan, se mikä hämmensi mua eniten oli se että omistaja sanoi mulle ennen lähtöään "Laita sille koppa päähän kun rupeat kouluttamaan sitä, muuten se tulee päälle", tilannetta hämmensi vielä enemmän kaveri joka oli mukana hakemassa Rallia kommentilla "No niin, onnea ja menestystä nyt vaan!".
En antanut noiden kommenttien häiritä mun tekemistä Rallin kanssa, kotiin kävellessä tutustuttiin hieman toisiimme, ei Ralli ottanut kontaktia se oli vaan hämmentynyt.. Tietysti, olin vieras ihminen ja Ralli oli hyvin epävarma koko tilanteesta. Kotiin tullessa ei sanonut mitään omista koiristani, lähinnä oli vaan jännittynyt. Sehän meni hyvin! Ralli mahtui heti hienosti mukaan pakkaan, seuraavana päivänä huomasi jo ettei ole mikään hätä ja pystyi ottamaan jo rennostikkin :) 2 viikkoa meni kuitenkin että se asettui meille, että rupesi nukkumaan öitä jne. Ennen sitä steppaili vaan edestakasin.
Rallilla tänne tullessaan oli posket auki, ilmeisesti kunokoppa oli hangannut posket vereslihalle ja oli muutenkin täynnä toisen koiran tekemiä reikiä. Haavat parani äkkiä ja karvatkin on kasvanut normaalisti takaisin, niskassa vielä näkyy karvakulumat.
Ralli... Kuivailen sitä iloisena ja vietikkäänä koirana, kamala höslä ja hirveä energiamäärä mutta se on epävarma eikä aina ymmärrä miten pitäisi olla jossain tilanteessa, ymmärtäähän sen, ne on ihan selvästi uusia asioita sille.
Ralli on kuitenkin jo ihan kun eri koira, rauhottunut ihan hirveästi vaikka sillä on silti virtaa enemmän kun koko pitkävilla laumassa yhteensä, no ei nyt liiotella mutta ei varmaan kauhean kaukana ole ;)
Ollaan päästy sen kanssatekemään jo paljon, meidän päälajina on mondioring, tottikset on vielä vaikeita, varsinkin ulkona kun sen on niin vaikea keskittyä joka asiaan.

Mutta se saa nyt riittää tältä erää :)
Yritän kirjoitella lähiaikoina lisää kuulumisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti