maanantai 8. joulukuuta 2014

Kisatkaa keskenänne, mä jättäydyn pois suosiolla ;)

Musta on alkanu tuntumaan tässä muutaman kuukauden aikana että kaverit/tutut ja vähemmän tutut ihmiset joiden kanssa olen keskustellut haluavat kisata siitä kenen koiralla on kaikista nopeimmin jotain tuloksia alla.. Oma pentuni on vasta 5kkta, en minä aijo pitää mitään kiirettä omani kanssa joka osaa vasta istua ja vähän ollaan otettu muiden liikkeiden alkeita.
Kyseessä on ihmisiä joidenka pennut ovat suurinpiirtein samaa ikäluokkaa kun oma Dorkani tai sitten ovat vasta saamassa omiaan. Jotkut näistä pennuista osaa jopa noudonkin, myös paljon TOKOn alokas luokan liikkeistä on jo hanskassa, hyvät heille :)
En ole koskaan pitänyt mitään kiirettä omieni kanssa, itse haluan rauhassa antaa niiden kasvaa pentuina ja elää sitä pentuaikaa, hölmöillä ja hassutella. Ruki on ensimmäinen koira jonka kanssa aloitin 5kkden iässä perusasennon treenaamisen, muuten olen yleensä vasta ruvennut treenaamaan kun koira on joku 6-8kkden iässä.
Opin aikoinani Renan kanssa että ei pidä olla mikään kiire mihinkään vaan mennä sitätahtia kun se koira on valmis, jos koira on ajoissa valmis koekentälle niin sittenhän siellä voi käydä piipahtamassa. Jos ei ole niin ei hätää, ei pidä olla mihinkään kiire koska jokainen etenee ja oppii omaa tahtia.

Tänään treenattiin Dorkan kanssa vähän perusasennon alkeita, kontaktin pitoa, maahanmenoja ja odottamista, hienosti meni paikallaolo reenit noin ensimmäiseksi kerraksi :)
Rukin kanssa otettiinkin sitten vaan lähinnä asentojen jumppaamista, kaikki VOI luokan liikkeet ois nyt tosi hyvin kasassa... kaukot vois olla vähän paremmat mutta siksi niitä nyt jumpataankin.

Hiljaa hyvä tulee :)

4 kommenttia:

 1. Muutenkin nykyään tuntuu olevan joku ihme buumi, että koirat pitäisi mahdollisimman aikasin saada kisaamaan, tyylillä et onpa paska koira kun se on jo 2v eikä oo TVA. :D haloo ihmiset..

  VastaaPoista
 2. Mä Ekan ollessa pentu halusin edetä nopeasti mitä kadun syvästi, se ei ole haitannut meidän menoa mutta pennun ois pitäny antaa olla pentu enemmän, ihan tosi, ensi kerralla sitten tiiän paremmin ja sillonkin alotetaan fiiliksestä.
  Nytkin me ollaan treenattu kauheasti, enemmän lyhyitä pätkiä hyvällä fiiliksellä mutkun tuo oppii tulee ahneemmaksi. Mä koitan nyt heti ens vuoden alkuun pitää tolla ihan parin viikon treenitauon, on se sen ansainnut.
  Meillä ei oo mitään suunnitelmia kun tähdätään peekoo puolelle, koska jälki, esineet ja viesti on niin aluilla, ainoostaan bh olis suunnitelmissa vetää ens syksynä JOS se osaa, jos ei, ei haittaa. Niin kauan on aikaa jäljellä tehä ettei oo kiire, mä kun en käsitä miten joku bc voi olla jonaim 1.5v tva... hullua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, kun liian kiireesti tekee niin jää moni asia tekemättä _kunnolla_ ja sitten siinnä meneekin aikaa korjailla itsensä tekemiä mokia.

   Tai ainakaan itse en ole niin hyvä kouluttaja että saisin varsin lyhyessä ajassa kaiken ihan oikeasti kunnolla ja perusteellisesti opetettua.

   Poista
  2. Oon miettinyt kanssa tota ihme kiirehtimistä koirien kanssa tulosten suhteen. Ja lisäksi tuntuu et porukan mielestä koira on ihan paska jos sillä ei oo heti 2 vuotiaana kauheaa titteliriviä ja tuloksia.

   Mulle treenaaminen on koirien kanssa yhteistä tekemistä ja hauskanpitoa.miksi siitä pitäisi kauheat paineet ottaa? Tärkeintä mulle on että koirat toimii arjessa ja normaali elämässä.

   Oon määkin saanu kummasteluja siitä kun Kirppa on JO 3v ja ei vielä tuloksia, niin me treenataan ja tehdään kaikkea kivaa omalla tahdilla. Lisänä tohon vielä ääniarkuus, ääretön pehmeys ja lisänä vielä hermot vähän vuotaa. Kyllä sille varmaan oltaisiin jo tuloksia saatu jos väkisin oltaisiin väännetty, mutta sitten olisi koiraltakin hävinnyt tekemisen ilo. Kumpi niistä oikeasti on tärkeämpi? Mulle ainakin että koira nauttii!

   Oho tuli kunnon kilometri kommentti :D

   Poista