tiistai 23. lokakuuta 2012

Jäljestystä, jäljestystä ja lisää jäsljestystä!

Nyt ei voi ainakaan sano että olisi ollut laiska, lauantaina, maanantaina ja tänään tiistaina ollaan oltu jäljestämässä.

Lauantaina oli pitkä, möykkyinen ja tosi polkupitoinen jälki ja ihan taas ilman askelvahvistusta, olin ihan varma että läskiks menee mutta niin se mun pätevä pikku Ruki suoritui siitä erittäin hyvin, ilmaisi kaikki kepitkin! Janakin meni ihan kohtuu hyvin vaikka oli aika hankalassa paikkaa. Sen lisäksi saatiin tehtyä vähän esineruutua ja se meni todella hyvin, Ruki haki esineet vauhdikkaasti ja palautti myös vauhdikkaasti. Kehuin vielä kovasti esineen löydyttyä mutta ei se Ruki tiputtanu niitä matkalla, kyllä siitä erinomaisen esineruutu koiran saa ♥ Eikä se edes loppunu siihen, tehtiin vielä lyhyetä harhajälki jäljet, siitä tuli erinomainen harjoitus koska Ruki meni harhaan.

Maanantaina oli pitkä, todella kulmikas polkuinen jälki joka meni ihan hyvin, paremminkin olisi voinut ajaa, nyt vähän seilaili jäljen päällä. Keppi ilmauisut meni taas ihan erinomaisesti ja Ruki ilmaisi kaikki kepit! Oli niin hämärää ettei merkkejä tahtonut nähdä, joten ei auttanut kun välillä mennä vaan Rukin perässä ja luottaa siihen että se vie oikeaan suuntaan. Vauhtia Rukilla tahtoi olla turhan paljon ja välillä oli ihan hurjia ampaisuja kun jatkettiin kepiltä matkaa. Kulmia Ruki olisi myös halunnut hieman oikoa. Mutta se jana!!!! Vau, ehkä 5m pitkä (vaan) mutta upea suoritus, nopea ja se on oppinut erinomaisesti mennä vaan menosuuntaan eli takajälkeä ei ole ottanut kertaakaan.

Tänään tein taas pitkän jäljen jossa oli alustamuutoksia ja ojan ylityksiä, olin ihan varma että se on liian vaikea ajettava noinkin nuorelle ja kokemattomalle koiralle mutta ei!
Ruki teki hienon janan, ei niin vauhdikas kun edellispäivänä mutta suora ja edellistä aavistuksen pitempi. Nappasi jäljen ja siitä sitten taas lähdettin ajamaan hyvin ja aluksi tarkasti jälkeä. Polun ylitykset ja yleisesti ottaen jälki meni todella hyvin kunnes päästiin hakkuualueelle, ei siitä silloinkaan huono tullut mutta Ruki olisi taas pistänyt kulman suoraksi, kulman jälkeen oli heti ojan ylitys, kepit kaikkien muiden keppien keskeltä ilamistiin myös ihan tosi hyvin! Matka jatkui taas tosi märälle metsäalueelle jossa oli tosi paljon ojia tai muuten vaan isoja lätäköitä, ilamisi kepin myös keskeltä ojaa jossa oli ihan pieni sammal kohouma, vau! Tänään oli jo niin pilkkopimeetä kun päästiin Rukin jälki ajamaan ettei ollut toivoakaan nähdä merkkejä ja niin vaan mentiin Rukin perässä, hyvä ja taitava koira mulla, kannatti mennä perässä koska niin se vaan tiesi mistä on mentävä ☺

Olikohan nämä nyt vuoden viimeiset jäljet......? Sitä ei tiedä vielä. Ei harmita vaikka olisi ollut, nuo kolme viimeistä meni tosi hienosti, kaikilla jäljillä ilaisi kaikki 6 keppiä ja janat sujui tosi hyvin. Tässä ei voi olla kuin tyytyväinen!
© Anita Salminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti