sunnuntai 28. elokuuta 2016

Ohjaajakova koira vai auktoriteettiongelma?

Perseileekö koira? Ei tule kun pyydetään? Ei se tee siitä ohjaajakovaa koiraa, sillä ei ole mitään
tekemistä asian kanssa. En tiedä miksi harrastajat luulevat omistavansa ohjaajakovan koiran jos näitä piirteitä löytyy omasta koirasta, silloin on todennäköisesti kyse enemmänki auktoriteettiongelmasta, koira pitää ohjaajaa vähän pilkkanaan.
Kun kyse on belgianpaimenkoirasta on ne suurimmaksi osaksi ohjaajapehmeitä muunnoksesta tai linjasta riippumatta, se tekee belgianpaimenkoirasta helpomman ohjattavan. On linjoissa tietty eroja, nättelylinjassa tuntuu olevan enempi pehmeitä kun käyttöpuolen koirissa, mutta kaikki on yksilöitä, jotkut ovat enempi, jotkut vähempi.

Itse olen omistanut koko elämäni aikana vain yhden ohjaajakovan koiran, Ralli vainaan, kaikki muut rotikasta belgeihin ovat olleet enempi tai vähempi ohjaajapehmoisia.

Ohjaajakova koira antaa koulutukselliset virheet helpommin anteeksi kun pehmeät, kestävät pakot paremmin, pystyy toimimaan ohjaajan tai ulkoisten ärsykkeiden antaman kovemmakin paineen alla.
Se että jos koira lähtee kesken paikkamakuun tai kesken seuraamisen perseilemään pitkin kenttää ei tee siitä kovaa, vaan se kertoo hallinnan puutteesta.

Tässä on nyt alkuun vähän pohdintoja, ajatuksessa oli aiheeseen liittvästi paljon enemmänkin asioita mutta ne kerkesi jo hukkua ajtuksista, ehkä palaan vielä aiheeseen myöhemmin uudestaan ;)

1 kommentti:

  1. Hyvä teksti! Laittoi itsenikin pohtimaan.. palaa ihmeessä uudestaan aiheeseen ;)

    VastaaPoista